Teikas skinheds nosmacē vecmāmiņu un savaino policistu

Teikā piektdienas rītā policija aizturējusi sevi par "brīvo vilku" dēvējošu skinhedu kustības atbalstītāju par savas vecmāmiņas nosmacēšanu un policista un ugunsdzēsēja savainošanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka ap plkst.10 policijā saņemts izsaukums no ugunsdzēsējiem, lai policijas klātbūtnē uzlauztu durvis dzīvoklim Palmu ielā. Pirms tam ugunsdzēsējiem zvanīja 80 gadu vecas sievietes radinieki par to, ka sirmgalve neatbild uz tālruņa zvaniem, un lūdza glābējus noskaidrot situāciju.

Kad ieradās policija, durvis nevajadzēja uzlauzt, jo tās atvēra kundzes 20 gadu vecais mazdēls. Puisis apgalvojis, ka vecmāmiņa guļot gultā un ar viņu viss ir kārtībā. Policijai gan likās aizdomīga puiša izturēšanās, un, pārbaudot dzīvokli, atklājās, ka vecmāmiņa ir mirusi.

Jaunietis, sapratis, ka pieķerts radinieces slepkavībā, paķēra 70 centimetru garu nazi un metās bēgt, pirms tam uzbrūkot durvīs stāvošam ugunsdzēsējam. Kāpņutelpā viņu aizturēja, taču vienam likumsargam bēglis paspēja iegriezt rokā. Gan ugunsdzēsējam, gan policistam nodarīti viegli miesas bojājumi.

Aizturētais nopratināšanā atzinies, ka no citas savas vecmāmiņas ieguvis 150 latu, tādēļ palūdzis naudu arī savai nu jau nogalinātajai vecmāmiņai, ar kuru dzīvoja kopā. Tā gan atšķirībā no radinieces naudu nedeva, taču puisis izmantojis paštaisītu elektrošoku, lai vecmāmiņu apdullinātu un pēc tam, pārmeklējot māju, naudu atrastu.

Sievieti neizdevās apdullināt, turklāt viņa sāka saukt pēc palīdzības. Puisis, uz to reaģējot, paņēma celofāna maisiņu un savu radinieci nosmacēja.

Jaunietis arī atzinies, ka esot skinhedu kustības atbalstītājs un nauda viņam bijusi vajadzīga, lai dotos uz Krieviju. Viņš apgalvojis, ka nav nevienas konkrētas kustības biedrs, bet, pēc paša vārdiem, "brīvais vilks". Dzīvoklī policija atrada divas gāzes pistoles un vairākus priekšmetus, ar kuriem var nodarīt miesas bojājumus, piemēram, metāla nūju un ķēdes.

Policijā sākts kriminālprocess par slepkavību un uzbrukumu varas pārstāvim.

Svarīgākais