Štokenberga vizītes laikā Jelgavas cietuma teritorijā pāri žogam iemet telefonu

Pēc uz nāvi notiesātā pakāršanās Jelgavas cietuma kamerā ierosināts kriminālprocess, taču pret cietuma darbiniekiem nekādas pārbaudes netiks rosinātas, aģentūru BNS ceturtdienas vakarā informēja tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (“Vienotība”) ceturtdien apmeklēja Jelgavas cietumu. Ministra vizītes laikā cietuma teritorijā pāri žogam tika iemests mobilais telefons. Tas norāda, ka viss ir atkarīgs no uzraugu godaprāta, uzskata ministrs, atsaucoties uz traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad spēļu zāles aplaupītāji izrādījās policisti un specvienības darbinieki.

“Nedrīkst atkārtoties Jēkabpils notikumi un ir rūpīgi jāpārbauda uzraugu kvalifikācija, profesionalitāte un jāizvērtē atalgojums,” pēc ieslodzījuma vietas apmeklējuma uzsvēra Štokenbergs.

Pēc ministra preses sekretāres teiktā, cietumnieks pakāries no apģērba gabala izveidotā striķī. Auklas viņam neesot bijušas pieejamas.

BNS jau ziņoja, ka Jelgavas cietumā pagājušajā naktī pakāries ar mūža ieslodzījumu notiesātais. Štokenbergs uzskata, ka šis un iepriekšējie gadījumi liecina, ka uzraudzība ieslodzījuma vietā netiek veikta pietiekami rūpīgi. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka notiesātais ir Ruslans Jegorovs, kurš bija notiesāts par vairākām slepkavībām. Ieslodzītais nebrīvē atradās jau aptuveni astoņus gadus.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.