Jaunpiebalgā sašauj suni ar aizsietu purnu

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad Jaunpiebalgas novadā sestdien pie koka atrasts, iespējams, tīši sašauts suns, kuram bijis aizsiets purniņš. Policija suņa saimnieku jau noskaidrojusi, notikušā apstākļi gan vēl īsti nav skaidri.

Valsts policijas Cēsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas pārstāve Inga Kovaļevska aģentūrai BNS paskaidroja, ka, pēc sākotnējās informācijas, suns bija noklīdis un mežā medībās sašauts laikā, kad plēsis meža dzīvniekus.

Mednieki suņa saimniekam izstāstījuši situāciju, taču tas atbildējis, ka ar suni varot darīt, ko grib, jo viņam ievainotu dzīvnieku nevajagot.

"Tās nianses, kāpēc suns vests un siets pie koka, kāpēc aizsiets purniņš un kāpēc ir šautas brūces, noskaidrosi izmeklēšanas gaitā," norādīja Kovaļevska.

Cēsu pašvaldības patversmes "Lācīši" veterinārārste Līga Saide aģentūrai BNS pastāstīja, ka suns pašlaik jūtoties normāli un nodarītie miesas bojājumi nav bīstami dzīvībai.

Lai arī sunim ap purnu bijusi apsieta saite, tā, pēc veterinārārstes teikā, nav bijusi ilgstoši piesieta un "purna daļā viss ir kārtībā".

Par cietsirdīgu izturēšanos var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Svarīgākais