Vidzemē policija meklē divus vīriešus par triju veikalu aplaupīšanu

Vidzemē pēdējās dienās uzdarbojušies divi laupītāji, kuru kontā jau ir trīs veikalu aplaupīšanas, tāpēc policija aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un sniegt informāciju, kas varētu noderēt noziegumu atklāšanā.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde aģentūrai BNS pavēstīja, ka 15.janvāra vakarā saņemta informācija, ka Grundzāles pagasta Dzeņos veikalā "Mini Top", piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu, nolaupīti 1400 latu. Pēc sākotnējās informācijas, uzbrucēji bijuši maskās un naudu nolaupījuši gan no kases, gan seifa.

17. janvārī ap plkst.18 saņemtas ziņas, ka Smiltenes novada Bilskas pagastā veikalā "Top" ienākuši divi vīrieši maksās. Piedraudot pārdevējai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, uzbrucēji no kases nolaupījuši vairākus simtus latu.

Stundu vēlāk saņemta informācija, ka šā paša novada Variņu pagastā veikalā "Mini Top" ienākuši divi vīrieši maskās un, piedraudot pārdevējai ar pistolei līdzīgu priekšmetu, no veikala kases paņēmuši vairākus simtus latu.

Par notikušajām laupīšanām sākti kriminālprocesi.

Abi vīrieši runājuši latviešu valodā un, iespējams, pārvietojas ar trešās sērijas "BMW" automašīnu.

Ikvienu, kurš var sniegt informāciju par laupītājiem, policija aicina zvanīt pa tālruņiem 29520845, 29363919 vai 112. Anonimitāte garantēta.

Zināms satraukums pirmdienas vakarā valdīja Rankā un Piebalgā, jo lauku iedzīvotājus bija sasniegusi informācija par bruņotu laupīšanu. Tā kā noziedznieki vēl nebija noķerti, vietējie veikaliņi Piebalgā slēdzās ciet. Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka notiekot arī policijas reidi, iespējams, meklējot laupītājus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais