Preiļos pusaudzis izpelnās jau ceturto kriminālprocesu par nopietniem noziegumiem

Preiļos par divu pusaudžu aplaupīšanu policija aizturējusi 16 gadu vecu pusaudzi, un līdz ar to viņam par nopietniem noziegumiem jau ir ceturtā lieta.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aģentūru BNS informēja, ka pagājušajā ceturtdienā Preiļos, Daugavpils ielā, ar dažu minūšu intervālu diviem 17 gadu veciem pusaudžiem kāds jaunietis, lietojot fizisku spēku, nolaupīja mobilos telefonus.

Policija uz aizdomu pamata par šo laupīšanu izdarīšanu aizturēja 16 gadu vecu jaunieti, pie kura atradās viens no nolaupītajiem telefoniem, bet otru telefonu viņš bija jau iedevis savām paziņām.

Par abiem laupīšanas gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Preiļu iecirkņa lietvedībā jau ir divi kriminālprocesi, kuros minētais pusaudzis tiek vainots dažādos noziegumus.

Viens kriminālprocess ir par 5.janvārī paveiktu zādzību no kāda uzņēmuma telpām Preiļos, kad tika nozagts portatīvais dators un divi mobilie telefoni, bet otrs kriminālprocess sākts par miesas bojājumu nodarīšanu 8.janvārī 1987.gadā dzimušam jaunietim.

Ņemot vērā iepriekš minētos apstākļus, tiesa piemēroja jaunietim apcietinājumu.

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.