Nepilngadīgo bandu sirojumu mērķis arvien biežāk vairs nav nauda

Nepilngadīgo noziedznieku vidū parādījusies jauna tendence - veidojas bandas, kuru motivācija nav gūt naudu, savukārt pusaudžu vecāki par savu atvašu pārkāpumiem neko nav pat nojautuši.

Par to sestdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Policija norāda - šādi grupējumi, kuros apvienojušies jaunieši no cienījamām ģimenēm un kuriem it kā nav nepieciešama nauda, bet kuri tomēr siro pie skolām, piedraudot un aplaupot citus skolēnus, aizturēti jau vairākkārt. Iepriekš pusaudžu bandām pašmērķis tomēr bijis gūt naudu, piemēram, kārumiem, tādēļ patlaban vērojamais ir jauna tendence, kas, iespējams, skaidrojama ar vēlmi pēc adrenalīna.

Psihologi gan to tomēr skaidro ar uzmanības trūkumu - ja ir pietiekami daudz uzmanības ģimenē un no skolas puses, šādas problēmas var pamanīt un izskaust jau iedīglī.

Savukārt policija arī atzīst, ka savā ziņā līdzvainīga ir arī apkārtējā sabiedrība, kas pret šādiem pusaudžu pārkāpumiem izturas diezgan vienaldzīgi, tos neuztverot nopietni un par pusaudžu konfliktiem neziņojot.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais