Igaunija izdos Vācijai aizdomās par naudas atmazgāšanu turētu Latvijas pilsoni

Igaunijas Harju apriņķa tiesa galvaspilsētā Tallinā ceturtdien nolēma izdot Vācijai Latvijas pilsoni, kas tiek apsūdzēts par saistību ar banku krāpšanā iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju.

Vācijas izmeklētāji apsūdz 1987.gadā dzimušo Jāni par to, ka 2009.gada rudenī viņš atvēra divus kontus divās Vācijas bankās, kuros viņa līdzdalībnieki sāka pārskaitīt naudu, kas iegūta, apkrāpjot bankas.

No 2009.gada oktobra līdz decembrim vienā no kontiem tika ieskaitīti 57 080 eiro (aptuveni 40 116 latu), bet otrā - 4410 eiro (nepilni 3100 lati). Kontu īpašnieks šo naudu izņēma bankomātos vai elektroniski pārskaitīja uz savu līdzdalībnieku kontiem.

Pamatojoties uz Vācijas izdotu Eiropas aizturēšanas orderi, Igaunijas policija 21.decembrī Jāni aizturēja Tallinā, kad viņš ieradās no Zviedrijas un, visticamāk, plānoja doties uz Latviju.

Ceturtdien Harju apriņķa tiesa nolēma, ka Vācijas pieprasījums par izdošanu ir pamatots, un jaunajam vīrietim nebija iebildumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.