Disciplīnas uzlabošanai policistus plāno pārbaudīt ar viltus izsaukumiem

Viena no jaunā Valsts policijas (VP) priekšnieka Arta Velša prioritātēm būšot policijas disciplīnas un kontroles stiprināšana, tāpēc policistus plānots pārbaudīt ar viltus izsaukumiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā trešdien Velšs, iepazīstinot deputātus ar savām prioritātēm, pastāstīja, ka policija vairāk pievērsīšoties korupcijas risku samazināšanai un iekšējās kontroles stiprināšanai. Ņemot vērā to, būšot jāturpina attīstīt VP Iekšējā drošības biroja kapacitāti un jādomā par jaunām metodēm, kā korupciju samazināt.

"Ir jāturpina darbs pie neplānotām pārbaudēm Valsts policijas struktūrvienībās, lai varētu sekot, kā tiek pildīti dienesta pienākumi, piemēram, imitējot kādu izsaukumu un pēc tam kontrolējot, kā policisti reaģē uz šādu izsaukumu," uzsvēra Velšs.

Viņš atgādināja, ka policija vairākkārt saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par to, ka policisti, aizbraucot uz izsaukumu, iedzīvotājus cenšas atrunāt no iesnieguma rakstīšanas.

Tāpat tikšot kontrolēts, vai policijas darbinieki atrodas savās darbavietās un vai autotransports patiešām atrodas tur, kur tam jābūt.

Cita jaunā policijas priekšnieka prioritāte būšot profesionālās darbības un rezultātu novērtēšanas sistēmas pilnveidošana. Velšs uzskata, ka tā pašlaik ir kļuvusi vairāk formāla. "Darbinieks raksta, ka viss ir kārtībā ,un arī priekšnieks raksta, ka viss ir kārtībā, bet tajā pašā laikā, iepazīstoties ar materiālu, nav skaidrs, ko divu gadu laikā darbinieks izdarījis un kādi ir viņa rādītāji," pašreizējo situāciju raksturoja VP priekšnieks.

Latvijā

Līdz šim pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais