Ierosina lietu pret policistu, kurš, iespējams, prasījis naudu par avārijā sabojātu auto

Valsts policija ierosinājusi disciplinārlietu pret Jūrmalas iecirkņa policistu, kurš pērn rudenī, iespējams, pieprasījis samaksu no kāda vīrieša, kura pusaugu dēla izraisītā avārijā it kā sabojāta likumsarga privātā automašīna.

Valsts policijas Iekšējās drošības biroja Personālsastāva inspekcijas nodaļas priekšniece Iveta Smoča aģentūrai BNS pastāstīja, ka dienesta pārbaude ir pabeigta un par policista rīcību pērn pēc Ziemassvētkiem ierosināta disciplinārlieta, kuru varētu izmeklē aptuveni mēnesi.

Pagaidām nav zināms, kādu sodu policistam varētu piemērot. Savukārt kriminālprocesu nolemts neierosināt, jo policista rīcībā nav saskatīts nozieguma sastāvs.

Pērn oktobrī Zolitūdē notika negadījums, kad policista stūrētā privātā automašīna uzbrauca kādam gājējam pusaudzim. Vēlāk policists ārpus darba laika aizbraucis un pieprasījis no cietušā puikas tēva samaksu par it kā avārijā sabojāto automašīnu.

Smoča norādīja, ka disciplinārlieta ierosināta par iespējamiem Valsts policijas darbinieka profesionālās ētikas pārkāpumiem, kā arī personas datu pārbaudi bez dienesta nepieciešamības.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais