Ķengaragā pārtrauc nelikumīgu dīzeļdegvielas tirgošanu, kopumā atrasti 20 tūkstoši litru degvielas

Laikā, kad degviela palikusi dārgāka, Ķengaragā trešdien policija aizturējusi kādu pāri, kurš no cisternas nelikumīgi autovadītājiem tirgojis dīzeļdegvielu.

Kopumā atrasti 20 tūkstoši litru šķidruma ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaku.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka policija Rencēnu ielā konstatēja cisternu, kurā tiek uzglabāta dīzeļdegviela, kas turpat no cisternas autovadītājiem tiek tirgota par 59 santīmiem litrā.

Policija fiksējusi vairākus degvielas pārdošanas gadījumus, taču, iespējams, rūpals darbojies pāris mēnešu.

Policija aizturēja 1962.gadā dzimušu agrāk par krāpšanu tiesātu vīrieti un 1972.gadā dzimušu sievieti. Vīrietis pagaidām vēl atrodas izolatorā, bet sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Notikuma vietā bez degvielas atsavināta arī degvielas uzpildes ierīce jeb tā sauktā pistole.

Izmeklēšana lietā turpinās, lai noskaidrotu degvielas izcelsmi un citas iesaistītās personas.

Kriminālprocess sākts par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka decembrī Latvijā pieaugušas degvielas cenas. Patlaban dīzeļdegviela Latvijā benzīntankos nopērkama par aptuveni 83 santīmiem litrā.