Kaķēnu slepkavībās vainotiem jauniešiem piemēro ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli

Valsts policija piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus trim jauniešiem, kurus Biķernieku mežā aizturēja par divām rituālām kaķēnu slepkavībām. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS teica, ka jauniešiem piemērots drošības līdzeklis, kas ir saistīts nevis ar brīvības atņemšanu, bet ar pārvietošanās un tikšanās ierobežojumiem.

Nekāda plašāka informācija par pašu lietu pagaidām netiek sniegta.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Biķernieku meža masīvā Teikas iecirkņa darbinieki kopā ar Drošības policiju un kinologiem aizturēja 1983.gadā dzimušu sievieti un divus - 1989.gadā un 1987.gadā dzimušus - jaunekļus, no kuriem vecākais ir Krievijas pilsonis. Aizturētie agrāk nav sodīti.

Turpat netālu kinologu suns atrada paslēptas sniegā divu kaķēnu mirstīgās atliekas ar atdalītām galvām. Pirmdien policijā veiktas pratināšanas, kuru laikā noskaidrots, ka dzīvnieku slepkavības veikusi sieviete, bet vīrieši bijuši rituāla dalībnieki. Sieviete likumsargiem paskaidrojusi, ka veikusi maģiskos rituālus, lai mēģinātu uzlabot savu veselības stāvokli.

Kriminālprocess sākts par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu.