Biķernieku mežā aiztur jauniešus par rituālām kaķēnu slepkavībām

Likumsargi pirmdien Rīgā, Biķernieku mežā, aizturējuši trīs jauniešus, kuri pastrādājuši divas rituālas kaķēnu slepkavības.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS pastāstīja, ka tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā bija nonākusi informācija par iespējamām dzīvnieku rituālām slepkavībām.

Šīs informācijas pārbaudes laikā pirmdien ap plkst. 22 Biķernieku meža masīvā Teikas iecirkņa darbinieki kopā ar Drošības policiju un kinologiem aizturēja 1983.gadā dzimušu sievieti un divus 1989.gadā un 1987.gadā dzimušus jaunekļus, no kuriem vecākais ir Krievijas pilsonis. Aizturētie agrāk nav sodīti.

Turpat netālu kinologu suns atrada paslēptas sniegā divu kaķēnu mirstīgās atliekas ar atdalītām galvām.

Pirmdien policijā veiktas pratināšanas, kuru laikā noskaidrots, ka dzīvnieku slepkavības veikusi sieviete, bet vīrieši bijuši rituāla dalībnieki.

Sieviete likumsargiem paskaidrojusi, ka veikusi maģiskos rituālus, lai mēģinātu uzlabot savu veselības stāvokli.

Policija kaķēniem noteikusi eskpertīzi.

Policijā izmeklēšana turpinās un plašāki komentāri netiek sniegti, tostarp vai, iespējams, veiktas arī citas dzīvnieku slepkavības.

Kriminālprocess sākts par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Svarīgākais