Sāk kriminālprocesu par videosižetu, kurā redzama sprāgstierīces

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par internetā ievietoto videosižetu, kurā redzama sprāgstierīces izgatavošana.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka sākts kriminālprocess par sprāgstierīces neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Bargākā sankcija Krimināllikumā par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana līdz 15 gadiem

Plašāku informāciju DP pagaidām nesniedz.

DP iepriekš informēja, ka 29.oktobrī laikraksta "Telegraf" interneta vietnē ievietots videosižets ar nosaukumu krievu valodā "Rīgā briesmīgs terora akts - tikai par 4 latiem".

Sižetā demonstrēta sprāgstierīces izgatavošana tās turpmākai izmantošanai pret kritiskās infrastruktūras objektiem teroristiskos nolūkos.

DP sāka šī fakta pārbaudi, lai noskaidrotu, vai videosižets nesatur nozieguma pazīmes. DP sāk kriminālprocesu par videosižetu ar sprāgstierīces izgatavošanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.