Liepājā aiztur autovadītāju aptuveni četru promiļu reibumā

Liepājā pirmdienas naktī aizturēts autovadītājs aptuveni četru promiļu reibumā.

Valsts policijas (VP) Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds aģentūrai BNS pavēstīja, ka 1961.gadā dzimušais vīrietis pie automašīna "Mazda 323" stūres aizturēts Grīzupes ielā.

Pirmajā pārbaudē viņa izelpā fiksēta 4,16 promiļu alkohola koncentrācija, pēc tam - 3,97 promiles.

Nedēļas nogalē Liepājā un tās tuvējos novados aizturēti vairāki dzēruši transportlīdzekļu vadītāji, tostarp stipri iereibuši velosipēdisti.

Divi aizturēti autovadītāji atteikušies no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Sestdienas naktī Nīcas pagastā aizturēts 1982.gadā dzimis autovadītājs, kurš pa autoceļu Grobiņa-Otaņķi-Nīca vadījis automašīnu "Audi 80".

Šoferis bijis alkohola reibumā, bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām, kuras nav iegūtas noteiktā kārtībā. Viņš nav varējis arī uzrādīt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Liepājas reģionālajā slimnīcā vadītājs atteicies no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Savukārt sestdienas vakarā Liepājā, Jelgava ielā, aizturēts 1962.gadā dzimis automašīnas "Opel Vectra" vadītājs. Pēc automašīnas apturēšanas šoferis atteicies veikt alkohola pārbaudi uz vietas, kā arī ļaunprātīgi nepakļāvies policijas darbinieku likumīgām prasībām.

Vadītājs nogādāts Liepājas reģionālajā slimnīcā, kur arī atteicies no medicīniskā pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Svarīgākais