Liepājā atskurbtuvē sieviete ar krūšturī paslēptu žileti mēģina pārgriezt sev kaklu

Liepājas pašvaldības policijas atskurbtuvē sieviete alkohola reibumā ar krūšturī iepriekš paslēptu žileti mēģinājusi pārgriezt sev kaklu.

Liepājas pašvaldības policijas preses sekretāre Ineta Mikute aģentūrai BNS pavēstīja, ka sestdien policijas īslaicīgās aizturēšanas telpās ievietota 1976.gadā dzimusi sieviete reibumā. Pēc ievietošanas kamerā dežurants ievēroja, ka sieviete izvelk zem apģērba paslēptu priekšmetu un ar to velk sev pa kaklu.

Noskaidrots, ka sieviete krūšturī bija noslēpusi žileti un ar to gribēja pārgriezt sev kaklu. Sieviete sev dzīvībai bīstamas traumas nepaspēja nodarīt, informēja Mikute.

Savu rīcību sieviete motivējusi ar vēlmi izdarīt pašnāvību. Mediķi sievieti nogādājuši slimnīcā.

Pēdējā mēneša laikā šis nav pirmais gadījums, kad policijas atskurbtuvē kāds mēģina izdarīt pašnāvību. Novembra vidū piedzērusies 40 gadu veca sieviete mēģinājusi nožņaugties savā džemperī.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais