80% noziegumu Rīgā pastrādā narkomāni

80% noziegumu Rīgā pastrādā narkomāni, otrdienas rītā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

"Jā, diemžēl, šeit mums ir jārunā par ļoti nepatīkamiem cipariem, kur vidēji Rīgā 80% personas, kuras tiek aizturētas par noziegumu izdarīšanu, ir narkomāni," sacīja Ķuzis.

Viņš arī norādīja, ka policija īpašu uzsvaru liek uz narkotiku tirgotāju apkarošanu. "Tas ir atkarīgs no policijas darba intensitātes. Narkotisko noziegumu fenomens ir tāds - jā policija nestrādā, šo noziegumu arī nav. Jo neviens jau nenāk un nesaka - es lietoju, es tirgoju un tamlīdzīgi. Tieši policijas darbs ir parādījis, ka šo noziegumu skaits ir pieaudzis. Sevišķi jau narkotisko vielu realizācija, kas ir viens policijas galvenajiem uzdevumiem apkarot šos tirgotājus," sacīja Ķuzis.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais