Policija brīdina par autozagļu "ziemas metodēm"

Policijas pārstāvji brīdina, ka līdz ar ziemas iestāšanos mainās arī autozagļu izmantotās aizdzīšanas metodes.

Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāvis Deniss Cvetkovs intervijā krievu valodā iznākošajam laikrakstam "Telegraf" stāsta, ka ziemā bieži auto atslēgas tiek izzagtas no virsjakām. Tāpat bieži auto tiek aizdzīts no privātmājām brīdī, kamēr saimnieks slēdz vārtus un atstājis darbojošos auto.

"Vasarā cilvēki ir viegli apģērbti un bieži auto atslēgas nēsā vienkārši rokā. Ziemā parādās siltas virsdrēbes un signalizāciju pultis vairāk atrodas kabatās. Šo faktu jau kuro gadu aktīvi izmanto autozagļi. Standarta shēma auto zādzībai ziemas laikā: cietušais dodas uz kafejnīcu iestiprināties, novelkt mēteli, no kura tiek izvilktas auto atslēgas. Kamēr viņš ir paēdis, viņa mašīna jau nokļuvusi zagļu rokās," klāsta policijas pārstāvis.

"Standarta situācija: cilvēks atver vārtus, izbrauc uz ielas un iet aizvērt vārtus. Tieši šajā brīdī parādās noziedznieks, kurš ielec auto un aizbrauc. Ja šoferis ir vīrietis, viņš var mēģināt panākt zagli. Ja cietusī ir sieviete, tad nav cerību, zagļi vienkārši iegrūdīs viņu kupenā," saka Cvetkovs.