Narkologu nošauj kāpņu telpā

Visticamāk, ārstu anesteziologu reanimatologu Igoru Kudojaru slepkava tajā vakarā gaidīja kāpņu telpā. Uz ārstu šāva divreiz – viena lode trāpīja krūškurvī sirds apvidū, otra – galvā.

Tā kā vīrieša personīgās mantas nebija paņemtas, kā arī ārsta soma tika atrasta slepkavības vietā, tad tā nav bijusi slepkavība laupīšanas nolūkā. Policija pieļauj, ka vīrietis nošauts personisku motīvu dēļ vai arī tā ir bijusi pasūtījuma slepkavība.

Aptuveni 40 gadu vecais ārsts I. Kudojars tika nogalināts Aviācijas ielas daudzstāvu nama kāpņu telpā, tas ir, Ķengaraga dzīvojamo namu masīvā ceturtdien ap pulksten pusvienpadsmitiem vakarā. Neatliekamo medicīnisko palīdzību izsauca kaimiņi, tai sekoja policijas operatīvās reaģēšanas vienība. Policija vīrieša vārdu izmeklēšanas nolūkos neatklāj, taču neoficiālā informācija, kas ir Neatkarīgās rīcībā, liecina, ka nošautais cilvēks patiešām ir I. Kudojars. Policija apliecina, ka vīrietis nogalināts ar diviem šāvieniem. Ierocis, ar ko nogalināts vīrietis, vēl nav atrasts.

Pēc izglītības I. Kudojars bija anesteziologs reanimatologs, viņš strādāja Jūrmalas slimnīcā, kādreiz pirms vairākiem gadiem strādājis arī ātrās palīdzības dienestā, taču tā nav bijusi viņa vienīgā specialitāte. Vīrietis strādājis arī vienā no zināmākajām privātajām klīnikām, kas sniedz palīdzību alkohola un narkotiku atkarīgajiem, proti, medicīnas klīnikā Detox. Viņš bija ārsts narkologs.

Pieejamā informācija liecina, ka ārsts slepkavības brīdī nācis iekšā namā un vēlējies doties uz liftu, kur viņu pārsteidzis slepkava, visticamāk, viņš ārstu tur jau gaidīja. Ja I. Kudojars šajā Aviācijas ielas namā bija ieradies pēc kāda pacienta lūguma, jo mediķis sniedza arī neatliekamo palīdzību un pie cilvēkiem ar narkotiku problēmām devās arī mājas vizītēs, tad, iespējams, pieteiktā vizīte (ja tāda patiešām bija) varētu būt saistīta ar slepkavību. Ārstam līdzi bija medicīnas soma ar medikamentiem un citām palīdzībai nepieciešamām lietām. Ja slepkava būtu vēlējies narkologu nogalināt, lai iegūtu zāles, viņš tās būtu paņēmis, nevis atstājis kāpņu telpā.

Policija izvirzījusi divas pamata versijas saistībā ar šo noziegumu – tas varētu būt saistīts ar nogalinātā personisko dzīvi vai arī notikusi pasūtījuma slepkavība. Policija pagaidām nav atklājusi neko nelāgu ārsta darbībā, taču norāda, ka sīkāk jāizpēta nogalinātā personība.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.