Astrologs: pilnmēness var sekmēt noziedzību

© Kaspars Krafts, f64

Dienas vidū aizdedzies tramvajs, vilcienā ieskrējis ekskavators, trīs sadedzinātas automašīnas, divi uzbrukumi taksometriem un šaušana uz trolejbusu – tās ir dažas ainas no divām pēdējām dienām.

Policija pārliecināta, ka šie notikumi nav saistīti ar jaunām noziedzības tendencēm; visticamāk, tā ir sagadīšanās. Savukārt astrologi norāda, ka noziedzību var paaugstināt pašreizējais pilnmēness.

Naktī uz trešdienu Rīgā, Ķīpsalā, dega trīs automašīnas. Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko pastāstīja, ka izvirzītas vairākas versijas, visticamākā – ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, jo mašīnas pirms aizdegšanās aplietas ar degmaisījumu.

Tajā pašā naktī notika arī uzbrukums kādam taksometram – konkurējošo firmu autovadītāji pārdūra riepu Baltic TAXI automašīnai.

Trešdien pēcpusdienā notika uzbrukums 15. maršruta trolejbusam Ludzas ielā, netālu no pieturas Mazā Kalna iela. Neatkarīgā novēroja, ka ap pulksten 17.50 pie trolejbusa pieturas atradās ātrās medicīniskās palīdzības automašīna, pieturas nojumes stikli bija izbiruši. Medicīniskā palīdzība sniegta kādai sievietei, kura bija sagriezusies ar stikliem, Neatkarīgajai apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša. SIA Rīgas satiksme pārstāvji atzina, ka sabojāts uzņēmuma trolejbuss. Tā priekšējā stiklā bijuši divi punktveida caurumi, kas, visticamāk, radušies šāviena rezultātā.

Pašlaik notiek vainīgo personu meklēšana. VP Rīgas reģiona pārvaldes preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava uzsver, ka šauts no pneimatiskā ieroča.

Tikai divas stundas vēlāk vilcienā netālu no Līvāniem ietriecās ekskavators, bojā gāja kāda sieviete, kas avārijā guva galvaskausa lūzumu. Vēl pēc pāris stundām, ap pulksten vieniem naktī, uz Kārļa Ulmaņa gatves Baltic TAXI automašīnas virzienā no garāmbraucoša auto tika raidīts šāviens.

Nelaimju virkne turpinājās Liepājā, kad vakar ap pulksten 13.30 uz Valdemāra ielas pēkšņi aizdegās tramvajs. Negadījuma aculieciniece reģionālajam laikrakstam Kurzemes Vārds stāstīja, ka tramvajs aizdedzies pēkšņi, stāvot pieturā – esot eksplodējis vadītāja panelis, tālāk liesmas izplatījušās pa visu vagonu. Pateicoties vadītājas operatīvajai rīcībai, neviens pasažieris necieta.

Astrologs Jānis Bēniķis skaidro, ka no astroloģijas viedokļa pašreizējā sociālā spriedze ir kā milzīgs katalizators, kas pastiprina visas cilvēka dzimšanas horoskopa labās un sliktās iezīmes.

Tuvākajos septiņos mēnešos, iespējams, palielināsies negācijas un agresija. Gaidāmi streiki, piketi un agresīva to apspiešana. "Pilnmēness šādos periodos var nostrādāt kā kritiskā masa noziedzības attīstības sekmēšanai," norāda J. Bēniķis. Jāpiebilst, ka pašlaik ir pilnmēness.

Svarīgākais