Pie Nemo nositas četri Kauguru jaunieši

© F64

Automašīnas detaļas izkaisītas vismaz 10 metru rādiusā, vismaz trim kokiem norauta miza, un viena koksnē joprojām iedūrušās detaļas, jūtama eļļas smaka.

Tā šobrīd izskatās autoavārijas vieta Jūrmala, Vaivaros, netālu no kempinga Nemo, kur vakarnakt dzīvību zaudēja četri jaunieši no Kauguriem.

Traģiskais negadījums notika 25. marta naktī ap pulksten 1.40. 1996. gadā ražotā automašīna BMW 740, kuru vadīja, visticamāk, 1993. gada dzimis jaunietis, mežonīgā ātrumā traucās pa Asaru prospektu virzienā no Vaivariem uz Kauguriem. Jaunais puisis šo auto uz sava vārda bija reģistrējis tikai 23. martā. Šajā pilnīgi taisnajā ceļa posmā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h, automašīna šķērsoja pretējo braukšanas joslu un ietriecās apgaismes stabos un kokos. Šajā BMW atradās četri puiši, četri kaugurieši – 1991., 1992., 1993. un 1994. gadā dzimuši. Pēc sadursmes spēkrats sadalījās vairākās daļās. Šajā satiksmes negadījumā izdzīvojušo nav, liecina Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākās inspektores Zanes Arājas Neatkarīgajai sniegtā informācija.

Pēc pašreizējām aplēsēm, auto traucies vismaz ar ātrumu 120 km/h, bet, iespējams, ātrums bijis vēl lielāks, līdz pat 200 km/h. Taču par to precīzāka informācija varētu būt tad, kad būs veiktas ekspertīzes. Tāpat tad taps skaidrs, vai autovadītājs negadījuma brīdī ir bijis alkohola vai narkotisko vielu ietekmē, – pagaidām par to vēl pāragri runāt, teic Z. Arāja.

Jūrmalā ir tikai dažas vietas, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Pilnīgi taisns ceļa posms, bez līkumiem, plata brauktuve. Šķietami nav nekādu iemeslu, lai to uzskatītu par bīstamu ceļa posmu. Taču negadījumi notikuši arī iepriekš. Tā, piemēram, 2012. gada nogalē tikai pārsimt metru tālāk no šīs ceļu satiksmes negadījuma vietas, Asaru prospekta krustojumā ar Talsu un Ventspils šoseju, Opel Astra vadītājs lielā ātrumā ietriecās Jūrmalas pašvaldības policijas postenī, kurā tobrīd atradās divi policisti. Viens no likumsargiem guva miesas bojājumus, taču hospitalizācija nebija nepieciešama. Bet pēc šā negadījuma tika pieņemts lēmums policijas posteni nojaukt. Jūrmalnieki lēš: ja policijas postenis vēl būtu iepriekšējā vietā, iespējams, arī šie četri jaunieši tomēr neriskētu braukt pa šo ceļa posmu pārāk lielā ātrumā un, iespējams, joprojām būtu dzīvi.

Šogad līdz 25. martam ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā 44 cilvēki. Tas ir par 20 vairāk nekā pērn tajā pašā laika posmā, liecina Valsts policijas dati, ziņo LETA. Ievainoti negadījumos šogad ir 705 cilvēki, kas ir par 13 cilvēkiem vairāk nekā 2013. gadā. Īpaši traģisks šogad ir bijis marts, kad bojā gājuši jau 20 cilvēki. Šomēnes vien notikušas trīs traģiskas autoavārijas, kurās dzīvību zaudējuši jaunieši.

Svarīgākais