Izlaužoties cauri griestiem, apzog Piltenes pastu

Ventspils novada Piltenē garnadžiem izdevies paveikt trillera Neiespējamā misija cienīgu zādzību. Viņi cauri griestiem iekļuvuši pasta nodaļā un nozaguši naudu.

Latvijas Pasta Piltenes nodaļa atrodas vienstāva ēkā. Zagļi bija iekļuvuši ēkas bēniņos un, izdauzījuši caurumu, caur griestiem iekļuvuši nodaļas telpās. Izmeklēšanas interesēs policija neatklāj, kādā veidā zagļi iekļuvuši bēniņos. Lai tiktu pie naudas, garnadžiem vēl nācies papūlēties un uzlauzt arī metāla skapja durvis, ko viņi arī veiksmīgi izdarījuši. Viņiem nav patraucējusi pat apsardzes signalizācijas ieslēgšanās.

Apsardzes signalizācija ieskanējusies ap diviem naktī. Apsargi izbraukuši uz notikuma vietu, paraustījuši durvis un, konstatējuši, ka nekas nav uzlauzts, viss ir mierīgi un kluss, devušies projām. Tikai no rīta pasta darbinieki atklājuši, ka notikusi zādzība.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins informē, ka zagļu guvums ir gandrīz 200 lati. Aizdomās turamo personu pagaidām nav, uzsākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana.

Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciālists Egons Alers informē, ka nekavējoties ticis veikts neliels remontiņš, lai griestos aizlāpītu caurumu, un Piltenes pasta nodaļa drīz vien pēc atgadījuma jau atsākusi darbu. Latvijas Pasta vērtējumā nozagtā summa nav liela un šobrīd neesot pamata veikt biežāku inkasāciju, proti, biežāk izņemt pasta nodaļas naudas ieņēmumus. Nozagtā nauda iepriekšējās dienās bijusi iekasēta par dažādiem pasta pakalpojumiem, tā nav bijusi domāta pensiju izmaksai. Alers skaidro, ka pensiju naudas iznēsāšanai ir cita loģistika un tā netiek uzglabāta pasta nodaļā.

Tas nav pirmais gadījums, kad Ventspils pusē zagļi cenšas tikt pie naudas, izurbjoties cauri sienām. Savulaik zagļi līdzīgi mēģinājuši iekļūt arī kādā Ventspils valūtas maiņas punktā. Vispirms zagļi uzlauzuši ārdurvis. Tomēr, lai tiktu punkta telpā, viņiem bijis jāpārvar vēl viens šķērslis – zagļi izvēlējušies nevis uzlauzt otras durvis, bet gan mēģinājuši izdauzīt caurumu sienā zem kases lodziņa. Tomēr tas beidzies ar fiasko, jo siena bijusi pārāk bieza. Visticamāk, garnadžu mērķis bijis ne tikai apzagt valūtas punktu, bet arī piekļūt DnB Nord Bankas bankomātam, kura publiskā daļa ir pieejama no ielas puses, bet aizmugurējā atrodas valūtas maiņas punkta telpā.

Svarīgākais