Skolēnu ceļš uz skolu tiek nodrošināts operatīvi

© F64 Photo Agency

Par spīti šīs ziemas mainīgajiem laikapstākļiem, kad Latvijas ceļi tiek gan aizputināti, gan atkalas dēļ tie ir slideni, skolas sadarbībā ar pašvaldībām, spēj nogādāt skolēnus laicīgi uz skolu un mājām.

Salacgrīvas novada Liepupes vidusskolas direktors Žanis Andže atzinīgi izsakās gan par ceļu uzturētājiem, gan skolas darbiniekiem: "Dienesti puteņu laikā ir ļoti operatīvi un ar skolas autobusu skolēni veiksmīgi tiek nogādāti uz skolu un pēc tam uz mājām." Liepupes direktors atzīst, ka problēmas var sagādāt ne tikai sniegs, bet arī apledojums. Skolas darbiniekiem attīrot skolas teritoriju, tiek nodrošināta arī pārtikas transporta piekļuve skolas virtuvei.

Arī Daugavpils novada Nīcgales pamatskolai šajās dienās problēmu ar skolēnu nogādāšanu skolā nav, jo tiek nodrošināts transports un situācijas ar neuzturētiem ceļiem neesot.

Talsu novada Valdemārpils vidusskolas direktors Andris Dzenis atzīst, ka nelabvēlīgākajās dienās pašvaldības nodrošinātais transports var nedaudz aizkavēties, taču lielas problēmas tas nesagādā. Direktors gan uzsver, ka visbiežāk problēmas var sagādāt nevis pašvaldības uzturētie ceļi, bet gan Latvijas Ceļš apsaimniekotie.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais