Memorandā apstiprina pedagogu algu kāpumu

Izglītības ministra Roberta Ķīļa un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas vakar parakstītais sadarbības memorands paredz, ka jau no šā gada 1. septembra pedagoga zemākā mēneša darba algas likme tiek palielināta par 10% jeb aptuveni par 25 latiem.

Tiem pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā par pedagogu konkurētspējas veicināšanu ieguvuši 4. un 5. kvalitātes pakāpi, piemaksās attiecīgi 8% un 12%, skaidroja izglītības ministra preses sekretārs Reinis Tukišs, piebilstot, ka memoranda parakstīšana bija vien formāls process, jo vienošanās bija panākta jau agrāk. Šobrīd nav noslēgta vienošanās par to, cik tiks piemaksāts skolotājiem, kuri ir ieguvuši trešo kvalitātes pakāpi (tā ir lielākā daļa pedagogu).

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.