Sākas starptautiskās izglītības dienas

Arvien vairāk pieaug to interesentu skaits, kas nolemj izglītoties ārpus Latvijas. Lai sniegtu pēc iespējas pilnīgāku ieskatu ārvalstu mācību iestāžu piedāvājumā, ik gadu Rīgā tiek rīkota specializēta ārvalstu izglītības izstāde Starptautiskās izglītības dienas, šogad tā norisināsies 17. martā.

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 100 mācību iestādes. Izstādē interesenti varēs iepazīties, piemēram, ar vidējās izglītības programmām Lielbritānijas, Austrijas un Šveices privātskolās un koledžās, dažādu valstu mācību iestāžu bakalaura, maģistrantūras, doktorantūras studiju programmām, valodu kursu piedāvājumu dažādām vecumu grupām Lielbritānijā, ASV, Austrālijā, Kanādā, Jaunzēlandē, Austrijā un ne tikai.

Šogad izstādi īpašu padara fakts, ka pirmo reizi tajā piedalīsies Ķīnas Tautas Republikas universitāšu pārstāvji. «Ķīna kļuvusi par vienu no populārākajām valstīm, kurā augstāko izglītību vēlas iegūt ārzemju studenti. Pagājušā gadā 660 Ķīnas universitātēs mācījās 290 000 studentu no 194 pasaules valstīm,» stāsta Baltic Council for International Education (izstādes organizators) Rīgas informācijas centra direktore Inga Ziemele. Izstādē savu dalību apstiprinājusi arī Ķīnas stipendiju padome. «Ir izstrādāta īpaša valdības programma, kuras mērķis ir piesaistīt intelektuālas investīcijas. Tās ietvaros Ķīnas valdība katru gadu piešķir stipendijas, kas sedz izdevumus par mācībām, dzīvošanu, transportu un citus papildu izdevumus pilnā apmērā vai daļēji. Sākot no pagājušā gada, šī stipendiju programma ir attiecināma arī uz Baltijas valstīm,» norāda I. Ziemele.

Savukārt pie Baltic Council for International Education darbiniekiem būs iespējams saņemt informāciju par mācību maksām, studiju finansējuma avotiem, kā arī par to, kādi ir pieteikšanās termiņi dažādu valstu universitātēs. Izstādes laikā varēs iegūt arī informāciju par starptautisko angļu valodas eksāmenu IELTS: kur un kad to var kārtot Latvijā, kā labāk sagatavoties, kā arī par iespēju reģistrēties eksāmenam on-line jeb internetā.

Izstāde notiks viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvia konferenču centrā. Ieeja tajā bez maksas.