Mācību gada garums pagaidām netiek mainīts

Šī un arī nākamā mācību gada garums netiks mainīts, tomēr par 2013./2014. mācību gada ilgumu vēl nav izlemts. Ja tiks pieņemtas kādas izmaiņas saistībā ar mācību gada pagarināšanu, tas tiks paziņots, informē Izglītības un zinātnes ministrijas ministra palīdze Ilze Grīnfelde.

Izmaiņas varēs īstenot gadījumā, ja tās atbalstīs skolotāji un vecāki.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikums ir pagarināt mācību gada garumu Latvijā par divām nedēļām – vai nu divas nedēļas jūnijā, vai divas augusta nedēļas, lai samazinātu skolēnu noslogotību. Tas nozīmē, ka būtu jāveic grozījumi Vispārējās izglītības likumā un jāpārskata visi Ministru kabineta (MK) noteikumi, kuri saistīti ar mācību gada garumu.

Ja mācību gada sākums un beigas būs jānosaka vienlaicīgi, tad 2012./2013.gadā mācību gads sāksies 3.septembrī un beigsies 2013.gada maija beigās. "Gadījumā, ja mācību gada beigas varēs noteikt pēc skolēnu noslodzes izvērtēšanas, tad, iespējams, ka jau 2013.gadā skolēniem mācību gads tiks pagarināts, piemēram, līdz Jāņiem," iepriekš skaidroja Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Taču, sākot no 2013./2014.mācību gada, pavisam noteikti skolēniem tiks pagarināts mācību gads - tas, visticamāk, sāksies augustā un beigsies pirms Jāņiem, raksta diena.lv.