Pētījums: 29% iedzīvotāju Ķīļa izrādīto aktivitāti dažādu nozares pārmaiņu veikšanā vērtē pozitīvi

Gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju jeb 29% pozitīvi vērtē izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa izrādīto aktivitāti dažādu nozares pārmaiņu veikšanā, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT veiktā interneta lietotāju aptauja.

Pētījuma dati liecinā, ka 8% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ministra izrādīto aktivitāti vērtē ļoti pozitīvi, 21% – drīzāk pozitīvi.

Savukārt 31% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem izglītības un zinātnes ministra izrādīto aktivitāti pārmaiņu veikšanā vērtē drīzāk negatīvi, savukārt 24% – ļoti negatīvi.

16% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Savukārt 67% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka arī citiem pašreizējiem ministriem būtu aktīvāk jāierosina dažādas reformas – 22% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka arī citiem pašreizējiem ministriem būtu noteikti aktīvāk jāierosina dažādas reformas, bet 45% uzskata, ka citiem ministriem drīzāk būtu vairāk jāierosina dažādas reformas.

28% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka citiem pašreizējiem ministriem nevajadzētu aktīvāk ierosināt dažādas reformas.

Latvijā

Kā tā var būt, ka mūsu valstī, kas savai aizsardzībai tērē 3% no IKP, Valsts policijas krāsās daiļotā braucamrīkā pa Tēvijas ārēm laiski vizinās 46 migranti, bet varbūt ienaidnieka speciālo uzdevumu kaujinieki? Kā tā var būt, ka mēs tērējam milzu naudu robežas aprīkošanā ar žogiem, sietiem un betona bluķiem, bet tā dēvētie migranti brīvi maršē tam visam pāri? Kā tā var būt, ka parlamentārā uzrauga, Saeimas atbildīgās komisijas priekšsēdētāja rīcībā vairāk nekā diennakti pēc notikušā nav pilnas informācijas par šī vājprāta iemesliem? Atkal izrādīsies, ka neviens ne par ko nav atbildīgs? Vainīgais būs kāds nošļucis pierobežas kaprālis? Te ir valsts vai kas?

Svarīgākais