Policistu trūkuma novēršanai VP koledža rīkos papildu uzņemšanu

Lai risinātu Valsts policijas (VP) darbinieku komplektācijas problēmas, VP koledža šogad pavasarī rīkos papildu uzņemšanu arodizglītības programmā "Policijas darbs", aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrijā.

Jaunajiem policistiem mācības sāksies 1.martā, un pēc gada viņi varēs strādāt kārtības policijā par jaunākajiem inspektoriem.

Atšķirībā no citiem gadiem, kad uzņemšana koledžā notika tikai septembrī, šogad pirmo reizi interesenti mācībām šajā Valsts policijas koledžas programmā varēs pieteikties arī gada sākumā. Mācībām pieteikties aicināti Latvijas pilsoņi ar vidējo izglītību, kuriem dokumentā par vidējās izglītības iegūšanu latviešu valodā, latviešu literatūrā, divās apgūstamajās svešvalodās, vēsturē, politikā un tiesībās, ģeogrāfijā un sportā vērtējumi nav zemāki par 4.

Interesentiem pēc savas deklarētās dzīvesvietas Valsts policijas teritoriālajā pārvaldē līdz 10.februārim jāiesniedz vairāki dokumenti. No 22. līdz 24. februārim (laiks tiks precizēts koledžas mājaslapā) notiks iestājpārbaudījumi – tests par piemērotību dienestam Valsts policijā, tests vērīguma un atmiņas pārbaudei un fiziskās sagatavotības pārbaude.

Rezultāti tiks paziņoti Valsts policijas koledžas mājaslapā 27.februārī . Reģistrācija mācībām un mācību sākums – 2012.gada 1.martā.

Svarīgākais