Bērziņš atbalsta Ķīļa reformas

Valsts prezidents Andris Bērziņš pilnībā atbalsta izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa paredzētās reformas Izglītības un zinātnes ministrijā un plāno tās ar ministru pārrunāt.

Bērziņš trešdien pēc tikšanās ar premjeru žurnālistiem sacīja, ka pozitīvi vērtē ministra apņemšanos konkrēti rīkoties un par plānotajām reformām noteikti vēlēsies ar Ķīli izrunāties. Prezidentam neesot nekādu šaubu, ka plānotās reformas ir nepieciešamas.

Jau vēstīts, ka tuvākajā laikā tiks izveidota komisija, lai izvērtētu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu un ministriju padarītu racionālāku un efektīvāk strādājošu.

Komisijas mērķis būs līdz janvāra beigām izvērtēt IZM darbu un pārvērtēt tās funkcijas, lai noskaidrotu, vai kādas funkcijas netiek dublētas, to novērst un uzlabot ministrijas darbu. Pagaidām gan nav zināms, kādi cilvēki varētu darboties komisijā.

Iepriekš izglītības ministrs Ķīlis pieļāvis, ka no IZM varētu aiziet tie cilvēki, kas nevēlēsies pieņemt pārmaiņas.

"Man ir svarīgi, lai cilvēki strādātu uz pārmaiņām. Ar tiem, kas pārmaiņas neuzskata par nepieciešamām, tad būs grūtāk. Grūti man būs cilvēku pārliecināt, ja viņš uzskatīs, ka pārmaiņas nav nepieciešamas," izteicies Ķīlis.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais