Mākslas akadēmija izstrādās stratēģisko attīstības plānu

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu plāno izstrādāt stratēģisko attīstības plānu akadēmijas attīstībai un starptautiskās konkurētspējas nostiprināšanai, pastāstīja LMA pārstāve Egita Kurpniece.

"Patlaban Latvijas Mākslas akadēmijas stratēģiskā attīstības plāna izstrāde ir izpētes un datu apstrādes posmā, un tā izstrāde turpināsies līdz šā gada jūnijam," viņa informēja.

Plāna prioritāte ir augstvērtīgas mākslas izglītības attīstība Latvijas Mākslas akadēmijā un tās konkurētspējas, kapacitātes un izcilības sekmēšana gan studentu sasniegumu ziņā, gan Mākslas akadēmijas atpazīstamības starptautiskā mērogā stiprināšanas, lai veidotu to par izcilības paraugu citām augstskolām gan Latvijā, gan plašākā reģionā, nodrošinot efektīvus, optimizētus un resursu ietilpīgus studiju, mākslinieciskās jaunrades, zinātniskās pētniecības un saimnieciskās darbības pakalpojumus un procesus, klāstīja Kurpniece.

Plāna izstrāde paredzēta pagājušā gada nogalē LMA un Teterevu fonda parakstītā memoranda par sadarbību projekta "Borisa un Ināras Teterevu fonda programma izglītības izcilībai" ietvaros.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, sadarbības memoranda ietvaros izpēti un rīcības plānu izstrādā ekspertu darba grupa, kas sastāv no LMA pārstāvjiem rektora Alekseja Naumova vadībā, vietējiem un ārvalstu ekspertiem.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā, lai veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām.

LMA un Borisa un Ināras Teterevu fonds iepriekš sadarbojušies, 2011.gada rudenī iedibinot Latvijas Mākslas akadēmijas balvu, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes laukā. Kompetentas žūrijas izvirzīto un trijās vecuma grupās iedalīto 35 pretendentu konkurencē balva 2011.gada 21.septembrī tika piešķirta gleznotājai Džemmai Skulmei, mākslas zinātniecei Laimai Slavai un gleznotājam Jānim Avotiņam