Līdz janvāra beigām izvērtēs IZM darbu un funkcijas

Tuvākajā laikā tiks izveidota komisija, lai izvērtētu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu un ministriju padarītu racionālāku un efektīvāk strādājošu, aģentūrai BNS pastāstīja izglītības un zinātnes ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

"Ja vēlamies īstenot pārmaiņas, mums ir nepieciešama arī pārmaiņu komanda. Tas nozīmē, ka ministrijai jāstrādā kā uz mērķi orientētai, saliedētai, ļoti kompetentai un ieinteresētai struktūrai. Veiksim funkciju un darbinieku izvērtēšanu, lai šo nodomu īstenotu," savā videoemuārā otrdien norādīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Tukišs paskaidroja, ka komisijas mērķis būs līdz janvāra beigām izvērtēt IZM darbu un pārvērtēt tās funkcijas, lai noskaidrotu, vai kādas funkcijas netiek dublētas, to novērst un uzlabot ministrijas darbu. Pagaidām gan nav zināms, kādi cilvēki varētu darboties komisijā.

Iepriekš Ķīlis pieļāvis, ka no IZM varētu aiziet tie cilvēki, kas nevēlēsies pieņemt pārmaiņas.

"Man ir svarīgi, lai cilvēki strādātu uz pārmaiņām. Ar tiem, kas pārmaiņas neuzskata par nepieciešamām, tad būs grūtāk. Grūti man būs cilvēku pārliecināt, ja viņš uzskatīs, ka pārmaiņas nav nepieciešamas," izteicies Ķīlis.