Protestējot pret finansējuma samazinājumu izglītībai, varētu pulcēties 1300 studenti

Protestējot pret iespējamo valsts budžeta finansējuma samazinājumu augstskolām nākamajā gadā, piektdien uz Latvijas Mākslas akadēmijas rīkoto akciju varētu pulcēties apmēram 1300 studenti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš.

"Mēs pieteicām 1300, tā arī vajadzētu būt," sacīja Siliņš, piebilstot, ka atbalstu minētajai akcijai pauduši ne tikai kultūras un mākslas augstskolu, bet arī citu universitāšu studenti.

Siliņš uzsvēra, ka turpmāk samazinājums mākslas un kultūras augstskolām nav pieļaujams, jo jau pēdējos trīs gadus tām ir samazināts finansējums, nav veikti ieguldījumi ne materiāltehniskās bāzes atjaunošanā, ne studentu un pasniedzēju stimulēšanai un šobrīd mākslas institūcijas jau ir izdzīvošanas kritiskos apstākļos..

Jau vēstīts, ka piektdien, sākoties diskusijām par nākamā gada valsts budžetu, studenti rīkos akciju, lai protestētu pret gaidāmo finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai Latvijas Mākslas akadēmijā rīkotā akcijā "Kultūras pastaiga Nr.5".

Studentu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka plānotās finansējuma izmaiņas paredz budžeta vietu skaita samazinājumu par tūkstoti 2012.gadā un vēl par tūkstoš vietām – 2013.gadā.

Naudas izteiksmē tas nozīmējot aptuveni 78 000 latu finansējuma samazinājumu Kultūras ministrijas pakļautībā esošajām augstākās izglītības iestādēm un virs 100 000 latu – Izglītības un zinātnes ministrijas pārvaldībā esošajām augstākās izglītības iestādēm.

Studenti vienosies pastaigā piektdien plkst.13, kas sāksies no Mākslas akadēmijas un noslēgsies pie valdības ēkas. Akcijas moto ir "Pūtiet paši. Spēlējiet teātri paši. Gleznojiet paši".

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais