Studenti izies ielās, protestējot pret gaidāmo finansējuma samazinājumu izglītībai

Sākoties diskusijām par nākamā gada valsts budžetu, studenti piektdien rīkos akciju, lai protestētu pret gaidāmo finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai, informē Latvijas Studentu apvienības līderis Edvards Ratnieks.

Tā būs Latvijas Mākslas akadēmijas rīkotā "Kultūras pastaiga Nr.5", un studentu apvienība ir aicinājusi tai pievienoties visu augstāko iestāžu pārstāvjus.

Studentu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka plānotās finansējuma izmaiņas paredz budžeta vietu skaita samazinājumu par tūkstoti 2012.gadā un vēl par tūkstoš vietām – 2013.gadā.

Naudas izteiksmē tas nozīmējot aptuveni 78 000 latu finansējuma samazinājumu Kultūras ministrijas pakļautībā esošajām augstākās izglītības iestādēm un virs 100 000 latu – Izglītības un zinātnes ministrijas pārvaldībā esošajām augstākās izglītības iestādēm.

"Studenti norāda uz pretrunām valdības lēmumos un nepieļaut kārtējo finansējuma samazināšanu nozarei, kas ir prioritāra valsts ilgtspējīgai attīstībai," uzsvēris Ratnieks.

Studenti vienosies pastaigā piektdien plkst.13, kas sāksies no Mākslas akadēmijas un noslēgsies pie valdības ēkas. Akcijas moto ir "Pūtiet paši. Spēlējiet teātri paši. Gleznojiet paši".

Svarīgākais