Ķīlis aicina studentus piedāvāt savu redzējumu par jauno finansēšanas modeli

Jaunais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ceturtdien, tiekoties ar Latvijas Universitātes studentu pašpārvaldes pārstāvjiem, aicinājis jauniešus piedāvāt savu redzējumu par iecerēto finansēšanas modeli augstākajā izglītībā, aģentūru BNS informēja Zatlera Reformu partijas pārstāve Daiga Holma.

Ķīlis un studentu pārstāvji atzina, ka augstākās izglītības sistēmā nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, kas veicinātu studiju kvalitāti, resursu efektīvu izmantošanu un zināšanu vadību. Ministrs norādījis, ka ir izstrādājis nopietnu konceptuālu pārmaiņu piedāvājumu. Taču, lai pieņemtu izsvērtu un pragmatisku lēmumu par finansēšanas modeļa maiņu, ļoti svarīgs ir salīdzinājums ar citām alternatīvām.

Valdības deklarācijā noteikts, ka tiks izstrādāts jauns finansēšanas modelis, taču šis jautājums ir atvērts citiem konstruktīviem, argumentētiem un faktos balstītiem piedāvājumiem. Ministrs arī lūdza studentiem piedāvāt savu redzējumu, kā īstenot pārmaiņas. Tieši sīki aprēķini, risku analīze un dialogā panākts vienots sabiedrības viedoklis būs par pamatu jauna finansēšanas modeļa izvēlei, norādījis ministrs.

Sarunas gaitā klātesošie vienojās, ka pārmaiņas veicamas, abām pusēm iesaistoties ciešā dialogā, un studentu viedoklim būs ļoti būtiska nozīme.

Svarīgākais