Tirgotāji: Šogad Zinību dienā ziedu pārdošanas apmēri līdzīgi kā pērn

Šogad skolotāju sveikšanai skolēni iegādājas dažādus ziedus, un ziedu pārdošanas apmēri šogad 1.septembrī ir līdzīgi kā pērn, norāda aptaujātie ziedu tirgotāji.

Ziedu salona "Ansis" pārstāve aģentūrai BNS sacīja, ka ceturtdien ar ziedu tirdzniecību veicas ļoti labi un, salīdzinot ar pagājušo gadu, ziedus skolotāju sveikšanai iegādājas vairāk.

"Anša" pārstāve atzina, ka šogad nav izteikta līdera starp visvairāk pārdotajiem ziediem. "Pērk dažādas puķes ‒ gan gladiolas, gan rozītes, gerberas, krizantēmas," teica ziedu tirgotāja, taču minēja, ka lielas naudas summas ziedu iegādei netiek tērētas. "Lielākoties bērni sarēķina skolotāju skaitu un katram iegādājas pa puķītei," norādīja "Anša" pārstāve, bet apliecināja, ka daži skolotāju sveicēji ziedus iegādājās jau trešdien vakarā, kā arī atsevišķi pircēji ziedu pušķīšus pasūtījuši jau laicīgi.

Arī ziedu salona "Forsitija" pārstāve Inga Robežniece aģentūrai BNS pavēstīja, ka šogad skolotāju sveikšanai iegādājas dažādus ziedus. "Pērk kā jau uz 1.septembri ‒ gladiolas, asteres, rozes utt.," informēja Robežniece, taču atzina, ka īpaši vairāk nekā pagājušajā gadā skolotāju sveikšanai ziedi netiek iegādāti.

Ziedu salona "Harmonija" pārstāve aģentūrai BNS norādīja, ka šogad bērni skolotāju sveikšanai iegādājas dažādus ziedus. "Pērk dažādas rudens puķes ‒ gan gladiolas, gan dālijas, gan asteres un krizantēmas, gan arī rozes," klāstīja "Harmonijas" pārstāve un arī minēja, ka ziedu iegādei šogad netiek tērētas lielas summas. "Ļoti pieticīgi ‒ pušķu iegādei netiek tērēti vairāk kā pieci lati, taču lielākoties skaita santīmus atsevišķu ziedu iegādei," uzsvēra ziedu tirgotāja.

Arī "Harmonijas" pārstāve apliecināja, ka šogad zinību dienā ziedu tirdzniecības apmēri ir līdzīgi pagājušā gada rādītājiem. "Vairāk kā pagājušajā gadā nepērk, jo tomēr šogad ir vairāk dārza puķu," paskaidroja ziedu salona pārstāve.

1.septembrī Latvijā tiek svinēta Zinību diena. Skolēniem šajā dienā sākas jauns mācību gads.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.