2. ģimnāzija iegūs valsts ģimnāzijas statusu; Baltkrievu pamatskolu dēvēs dzejnieka Kupalas vārdā

Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija no 1.septembra iegūs valsts ģimnāzijas statusu, nolēmusi Rīgas dome. Savukārt Rīgas Baltkrievu pamatskolu no 1.septembra pārdēvēs par Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu.

Pašreizējā Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija īsteno četras vispārējās vidējās izglītības programmas ‒ vispārizglītojošā virziena, matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena, humanitārā un sociālā virziena un profesionāli orientēta virziena izglītības programmas, kā arī pamatizglītības otrā posma (7.‒9.klase) programmu.

Ģimnāzijā šajā mācību gadā bija 844 skolēni, no tiem vidusskolā mācījās 557 skolēni.

2008./2009.mācību gadā 91,1 procentam, bet 2009./2011.mācību gadā 92,7 procentiem ģimnāzijas skolēnu centralizētajos eksāmenos novērtējums atbilda A, B un C līmenim.

Pašlaik Latvijā darbojas 24 valsts ģimnāzijas.

Savukārt priekšlikumu iemūžināt izcilā baltkrievu dzejnieka Kupalas vārdu Rīgas pilsētvidē un stiprināt Baltkrievijas kultūras sakarus un sadarbību izglītības jomā bija izteicis Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

Jautājums par Kupalas vārda iemūžināšanu Rīgas pilsētvidē jau ir izskatīts un atbalstīts arī Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijā.

Rīgas Baltkrievu pamatskola ir vispārizglītojoša skola, kurā mācības notiek baltkrievu un latviešu valodā. Skolas uzdevums ir celt baltkrievu nacionālo pašapziņu, saglabāt un attīstīt baltkrievu kultūru Latvijā, veidojot baltkrievu kultūras autonomiju Latvijā, kā arī mācīt latviešu valodu un latviešu kultūras un vēstures pamatus.

Svarīgākais