"Ziedot.lv": sešu gadu laikā palīdzības lūdzēju skaits skolas gaitu sākšanai dubultojies

Labdarības portālā "Ziedot.lv" šogad ar lūgumu palīdzēt uzsākt skolas gaitas vērsusies desmitā daļa no visiem pirmklasniekiem jeb aptuveni 2000 ģimeņu, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja portāla vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa atzina, ka pēdējos gados palīdzības lūdzēju skaits krietni audzis - ja pirms sešiem gadiem palīdzība sniegta aptuveni tūkstotim pirmklasnieku, tad šogad šis skaits jau ir divreiz lielāks. Pārsvarā organizācija sniedz palīdzību ģimenēm no lauku rajoniem, kur pašvaldības ir trūcīgākas, jo, piemēram, Rīgā var saņemt pabalstus.

"Tas, protams, ir saistīts ar ekonomisko situāciju, arī ar to, ka ģimenes ir nepilnas, ka abi vecāki varbūt aizbraukuši uz ārzemēm, ka vecvecāki ar pensijām to nodrošina. Katrs gadījums, protams, ir individuāls, bet, jā, tā tendence vispār ir ļoti skumīga," piebilda labdarības organizācijas pārstāve, vienlaikus aicinot vecākus nekautrēties un vērsties pie sociālā dienesta vai labdarības organizācijām, ja palīdzība ir nepieciešama.

Lielākās problēmas skolēnu vecākiem sagādā darba burtnīcas, kuras ir neadekvāti dārgas un bieži mainās, tāpat bērniem grūti sagādāt arī sportam un zīmēšanai nepieciešamās lietas.

Vērtējot cilvēku atsaucību, Dimanta atzina - atsaucīgas ir ne tikai privātpersonas, bet arī uzņēmumi. Šogad pirmo reizi ziedojumā saņemtas arī klavieres, kas tālāk dosies uz Kuldīgu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.