Četrās Rīgas skolās aizkavējušies remontdarbi celtnieku trūkuma dēļ

Rīgā 1.septembrī mācībām gatavas būs lielākā daļa skolu, taču četrās izglītības iestādēs rekonstrukcijas darbi celtnieku trūkuma dēļ aizkavēsies par vienu vai divām nedēļām.

Lai gan no pašvaldības budžeta ir novirzīti nepieciešamie līdzekļi izglītības iestāžu remontam, taču darbi iekavējas celtnieku un amatnieku trūkuma dēļ. Laicīgi arī neizdodas pabeigt iepirkumu konkursus par būvdarbu veikšanu, jo būvuzņēmumi "ļoti švaki, lēni startē dažādos konkursos". Tas varētu būt saistāms ar to, ka kompānijas nav izpildījušas likuma prasību par visu nodokļu nomaksu un darbiniekiem nenodrošina noteikto vidējās darba algas apmēru.

"Latvijas ekonomikā kaut kas nav kārtībā, jo mēs nevaram dabūt būvnieku, kad mums ir nauda remontdarbiem," uzsver Rīgas vicemērs Andris Ameriks un norāda, ka šo apsvērumu dēļ par pāris nedēļām aizkavēsies viens no lielākajiem šā gada plāniem ‒ remontdarbi Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā.

Galvaspilsētā šajā gadā būs kompleksi izremontētas četru skolu ‒ Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas, Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskolas, Rīgas Ukraiņu vidusskolas un Rīgas 40.vidusskolas ‒ ēkas. Savukārt sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju izveidoti standarta izmēra futbola laukumi pie Rīgas 49.vidusskolas un Daugavgrīvas vidusskolas, minēja Rīgas vicemērs.

Viņš sacīja, ka Rīgā ir 154 bērnudārzi un 121 skola ‒ kopumā 275 izglītības iestādes ‒ un šā gada laikā dažādi remontdarbi notikuši un vēl paredzēti kopumā 202 izglītības iestādēs.

Skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu remontdarbiem un izveidei no domes budžeta pagājušajos divos gados novirzīti 37,5 miljoni latu, no tiem teju 17 miljoni latu ‒ šajā gadā. Tas ir augstākais ieguldījumu apmērs šim mērķim kopš 1991.gada. Šādā pašā apmērā skolu labiekārtošanas darbus paredzēts turpināt arī nākamajos divos gados, atzina pilsētas galva.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais