Aptauja: puse Latvijas iedzīvotāju šogad gatavojas atzīmēt 1.septembri

Zinību dienu jeb 1.septembri šogad atzīmēt gatavojas puse Latvijas iedzīvotāju, liecina SIA "E Group", kas plašāk pazīstama kā "DāvanuServiss.lv", veiktā interneta aptauja.

Lai arī 80% aptaujāto respondentu atbildējuši, ka viņiem bērnu nav, svētkus atzīmēt gatavojas 50% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kas ir par 5% vairāk nekā iepriekšējos gados.

Visbiežāk respondenti atzinuši, ka Zinību dienu svinēs savu draugu, ģimenes, radinieku un esošo vai bijušo skolasbiedru lokā, mājās mielojoties ar svētku torti un šampanieti. Kā nākamais biežāk izmantotais svinību veids tiek minētas svinības kafejnīcā vai restorānā, kam seko dažādu svinīgu publisku pasākumu apmeklēšana vai ekskursijas ģimenes lokā.

Kā svinēšanas iemeslus aptaujas dalībnieki visbiežāk minējuši skolēnu vai pirmklasnieka esamību ģimenes vai draugu lokā, vai arī respondenta profesionālā darbība ir bijusi saistīta ar kādu mācību iestādi.

Savukārt tie, kuri svētkus nesvin, to pamatojuši ar bērnu trūkumu un to, ka paši skolu sen jau ir pabeiguši.

8% respondentu, kuri apgalvojuši, ka 1.septembra svētkus patlaban neatzīmē, minējuši, ka nākotnē vēlētos to darīt.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais