Visvairāk studēt gribētāju Latvijas Universitātē

No 12. jūlija sākusies vienotā pieteikšanās studijām desmit Latvijas augstskolās. Pēc vidusskolas centralizēto eksāmenu rezultātu saņemšanas, topošie studenti dodas uz augstskolu, lai apstiprinātu pieteikumu savai nākotnes profesijai.

Līdz šim vislielākais apstiprināto pieteikumu skaits reģistrēts Latvijas Universitātē – 2953, tai seko Rīgas Tehniskā Universitāte ar 2086 pieteikumiem, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte – 626, Daugavpils Universitāte – 279, Liepājas Universitāte – 236, Rēzeknes augstskola – 107, Ventsils augstskola – 106, Banku augstskola – 95, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola – 86 un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, kurā apstiprināti 16 pieteikumi, liecina Latvijas Universitātes mājas lapā apkopotā informācija.

No 27. jūnija mājas lapā latvija.lv/studijas ikviens varēja iepazīties ar studiju programmu piedāvājumu un izdarīt savu izvēli prioritārā secībā. Sistēmas mērķis ir aiztaupīt ierasti garās rindas pie augstskolu durvīm. Topošajiem studentiem jādodas uz vieno no vienotās sistēmas augstskolām, lai apstiprinātu visas izvēlētās kandidatūras, nevis uz katru atsevišķi, kā tas bijis līdz šim.

Pieteikumu apstiprināšana ilgs līdz 19. jūlijam un tā maksa ir 20 latu, neatkarīgi no izvēlēto prioritāšu skaita.

Pārējās Latvijas augstākās izglītības iestādēs pieteikšanās datumi un kārtība ir atšķirīga.

Svarīgākais