Vairāk nekā pusei studentu mēneša budžets ir mazāks par 150 latiem

Vairāk nekā pusei studentu mēneša budžets ir mazāks par 150 latiem, bet 40% studentu strādā, lai sevi finansiāli nodrošinātu, liecina "SEB bankas" veiktā studentu aptauja.

Pētījuma dati liecina, ka trešdaļas jeb 33% studentu ikmēneša budžets ir lielāks par 150 latiem, turpretī 67% - mazāks. 21% respondentu norādījuši, ka viņi katru mēnesi tērē no 100 līdz 149 latiem, 23% - 50 līdz 99 latiem, bet 22% atzinuši, ka viņu ikmēneša budžeta summa ir zemāka par 49 latiem.

Trešdien, iepazīstinot ar pētījumu, "SEB bankas" sociālekonomikas eksperts Edmunds Rudzītis pastāstīja, ka piektā daļa studentu (22%) iztērē visu naudu un neveido nekādus uzkrājums, savukārt 12% aptaujāto atzinuši, ka parasti vēl aizņemas no draugiem vai lūdz vecāku palīdzību.

Vairāk nekā puse jeb 52% aptaujāto studentu minējuši, ka dažkārt mēdz krāt kādam kārotam pirkumam, ko uzreiz nevar atļauties, savukārt 14% studentu regulāri atliek noteiktu naudas summu.

Lielu daļu no ikmēneša izdevumiem studenti atvēl pārtikai – to, ka tai atvēl būtisku daļu no ienākumiem, atzinuši 47% aptaujāto.

Pētījuma dati liecina, ka 41% studentu nemaksā par mājokli, bet 52% maznozīmīgu summu atvēl telefona un sakaru pakalpojumu samaksai.

18% respondentu atzinuši, ka mēnesī netērē neko klubu apmeklējumiem vai citām izklaidēm, savukārt 35% studentu norādījuši, ka šādiem tēriņiem viņu ikmēneša budžetā ir būtiska daļa.

"SEB bankas" pētījums veikts no 8. līdz 22.jūnijam, un tajā piedalījušies 1455 respondenti.

Svarīgākais