Sākusies vienota pieteikšanās studijām daļā Latvijas augstskolu

Šodien sākusies elektroniskā pieteikšanās studijām desmit Latvijas augstskolās. Interesanti aicināti iepazīties ar augstskolu piedāvājumu mājas lapā www.latvija.lv/studijas un izdarīt izvēli, sakārtojot studiju programmas prioritārā secībā.

Šāda sistēma aiztaupīs ierasto stāvēšanu garajās rindās vai skraidīšanu no vienas augstskolas uz otru. Reģistrācijas maksa par pieteikuma noformēšanu ir 20 latu neatkarīgi no norādīto prioritāšu skaitu.

No 12. līdz 19. jūlijam visiem pieteikumu iesniedzējiem, kuri joprojām vēlēsies pretendēt uz vietu kādā no Latvijas augstskolām, būs jādodas to apstiprināt klātienē, kā arī tiem, kas neizmantos elektroniskos pieteikšanās pakalpojumus. Reģistrēties iespējams, izmantojot internetbanku, elektronisko parakstu, mobilo ID vai autorizējoties sistēmā. Apstiprināšanai klātienē būs nepieciešams derīgs atestāts par vispārējo vidējo izglītību.

Centralizēto eksāmenu rezultāti būs zināmi 13. jūlijā, kurus automātiski pievienos elektroniski reģistrētajiem pretendentiem, lai izvērtētu viņu atbilstību atzīmētajām studiju prioritātēm, informē Latvijas Universitātes studentu servisa departamenta direktors Jānis Saulītis.

22. jūlijā paziņos vienotas pieteikšanās studijām pirmās kārtas rezultātus. Tajā izvērtēs centralizēto eksāmenu rezultātus un pārliecināsies, cik no reģistrētajiem interesentiem ir ieradušies augstskolā apstiprināt pieteikumu. Saņemot rezultātus, pretendentiem būs jāapstiprina sava dalība konkursa otrajai noslēdzošajai kārtai. Dažās no augstskolām notiks papildu iestājpārbaudījumi. Pēc pieteikšanās beigām un rezultātu paziņošanas topošie studenti vēlreiz dosies uz augstskolu, lai nokārtotu formalitātes.

Projektā "Vienota pieteikšanās studijām" piedalās Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rēzeknes Augstskola, Ventspils Augstskola, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte, Banku augstskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.