Ventspils pašvaldība pedagogiem kompensēs mācību izdevumus

Ventspils dome piektdien pieņēma lēmumu par kompensācijas piešķiršanu mācību izdevumu segšanai pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem, kuri mācās augstskolās pedagoģiskajās specialitātēs, aģentūrai BNS pavēstīja Ventspils dome.

Lai atbalstītu pilsētas pedagoģisko darbinieku profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu un līdz ar to mācību procesa efektivitāti, Ventspils dome jau kopš 2001. gada sniedz finansiālu atbalstu studējošiem pedagogiem.

Šā gada Izglītības pārvaldes budžetā paredzēti līdzekļi 19 096 latu apmērā mācību izdevumu kompensēšanai 2010./2011. mācību gadā augstskolās studējošiem pedagogiem.

Katrs pedagogs, kurš sekmīgi mācījies augstskolu pedagoģiskajās studiju programmās, saņems 289 latus (pēc nodokļu samaksas) par katru pilno mācību gadu un 144,50 latu par nepilnu.

Domes atbalsts studējošiem pedagogiem ir sekmējis pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu profesionālās sagatavotības līmeņa paaugstināšanos, uzsvēra Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis.

Pašreiz no vispārizglītojošās skolās strādājošiem pedagogiem tikai vienam nav augstākās izglītības, 31% pedagogu ir maģistra grāds, vienam pedagogam ir doktora grāds, trīs pedagogi studē doktorantūrā.

Augstākā pedagoģiskā izglītība ir 181 jeb 88% (2006. gadā – 72,2%) pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, no kuriem 14 ieguvuši arī maģistra grādu. Pašreiz augstskolās mācās 25 pirmsskolas pedagogi.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais