"Eurobarometer": Latvijā 62% jauniešu vēlētos strādāt ārzemēs

Latvijā 62% jauniešu vēlētos strādāt ārzemēs, tostarp 30% gribētu citās valstīs strādāt ierobežotu laiku, bet 32% - ilgstošu laiku.

Par to liecina jaunākā "Eurobarometer" aptauja, ko janvārī pēc Eiropas Komisijas Izglītības un kultūras lietu ģenerāldirektorāta pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "Gallup".

31% aptaujāto Latvijas jauniešu sacīja, ka nevēlas strādāt citās zemēs, bet 7% respondentu nebija atbildes uz jautājumu, vai viņi vēlētos strādāt ārpus Latvijas.

Arī Lietuvā 61% aptaujas dalībnieku teica, ka gribētu strādāt ārvalstīs, bet Igaunijā citās zemēs vēlētos strādāt 64% jauniešu.

Darbs ārzemēs visvairāk vilina Zviedrijas jauniešus - 76% jaunu cilvēku šajā Ziemeļvalstī atzina, ka ilgstoši vai kādu laiku gribētu strādāt ārvalstīs. Savukārt vismazākais tādu jauniešu īpatsvars, kuri tiecas strādāt ārpus savas valsts, ir Itālijā - 38%.

Eiropas Savienībā (ES) vidēji ārzemēs vēlētos strādāt 53% jauniešu.

Aptauja tika veikta laikā no 26. līdz 30.janvārim, telefoniski izvaicājot 30 312 cilvēkus 27 ES valstīs, kā arī Horvātijā, Īslandē, Norvēģijā un Turcijā. Aptaujas dalībnieki bija vecumā no 15 līdz 35 gadiem.