Profesionālās skolas sacentīsies Ventspilī

No rītdienas līdz 14. maijam Ventspilī norisināsies Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles, kurām gatavojas vairāk nekā 200 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Šogad gan spēles būtiski atšķirsies no visām iepriekšējām, jo vienlaikus ar sporta sacensībām olimpiskajā centrā Ventspils norisināsies daudzas citas aktivitātes, informējot par profesionālās izglītības iespējām un interešu izglītības aktivitātēm. Piemēram, 12. un 13. maijā olimpiskā centra basketbola halles foajē notiks profesionālās izglītības iestāžu prezentācija informatīvajos stendos. Ikvienam interesentam būs iespējas uzzināt par 19 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm: piedāvātajām programmām un interešu izglītību. Šo iespēju īpaši aicināti izmantot pamatskolas 7.–9. klašu skolēni un viņu vecāki, lai klātienē aprunātos ar skolu pārstāvjiem.

Bet 13. maijā pulksten 13 Ventspils Jaunrades namā notiks koncerts, kur ar dažādiem priekšnesumiem uzstāsies profesionālo izglītības iestāžu kolektīvi. Amatu prasmes un meistarstiķus demonstrēs Laidzes un Mālpils profesionālās vidusskolas, Latgales amatniecības meistaru skolas audzēkņi. Mūsdienu deju priekšnesumus rādīs Latgales Transporta un sakaru tehniskā skola un Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola, bet tautas dejas – Rīgas Celtniecības koledžas kolektīvs. Koncertā uzstāsies arī vairāki solisti, kā arī vokālie ansambļi un Rīgas Amatniecības vidusskolas koris. Savukārt tērpus un frizūras demonstrēs Jelgavas Amatu vidusskolas un Daugavpils Mākslas vidusskolas Saules skola topošie speciālisti. Savukārt pulksten 15 sāksies Baltijas valstu profesionālās izglītības ekspertu diskusija Profesionālās izglītības pievilcība – iespējas, izaicinājumi, risinājumi, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izglītības un zinātnes ministriju, nozaru asociāciju pārstāvji, sadarbības partneri, profesionālo izglītības iestāžu speciālisti. Paredzēts pārrunāt tādus jautājumus kā darba devēju un uzņēmēju loma pievilcīgas profesionālās izglītības veidošanā, saturīga ārpus mācību laika organizēšanas un pavadīšanas loma jauniešu personības veidošanā.