Ar Valdi Zatleru Ziepniekkalnā kopā talkos arī jaunsargi, skauti un skolotāji

Ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Ziepniekkalnā sestdien talkos arī jaunsargi, skauti un "Iespējamās misijas" skolotāji.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS pastāstīja, ka šogad prezidents izvēlējies talkot savā dzimtajā pilsētā Rīgā. Talka sāksies Ozolciema ielas māju pagalmā – ar to pērn sākās pagalmu sakopšanas kustība.

"Tā parāda, ka sakopšanai nav nepieciešams liels pašvaldības finansiālais atbalsts, bet gan svarīga ir pašu iedzīvotāju iniciatīva," norādīja Rassa.

Kopā ar Zatleru talkos viņa dzīvesbiedre Lilita Zatlere, vairāki desmiti jaunsargu, skauti un gaidas, "Iespējamās misijas" skolotāji un arī dzīvojamo māju iedzīvotāji.

Iepriekšējos gadus prezidents talkojis Skrīveros, Jelgavā un Lapmežciemā.

Jau vēstīts, ka Lielā talka šogad notiks 30.aprīlī. Šī tradīcija iesākās pirms trim gadiem – ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Nākamās talkas notika 2009.gada 18.aprīlī un 2010.gada 24.aprīlī. Aptuvenie aprēķini liecina, ka šajos trīs vides sakopšanas pasākumos kopumā ir piedalījušies 310 000 entuziastu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais