Mākslas augstskolas rīkos protesta pastaigu no Mākslas akadēmijas līdz valdībai

Latvijas Mākslas augstskolu asociācija pirmdien rīkos akciju, protestējot pret valdības iecerētajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, kas paredz arī budžeta vietu skaita samazināšanu Kultūras ministrijas pārraudzībā esošajās augstskolās.

Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors docents Andris Teikmanis aģentūru BNS informēja, ka notiks mākslas akcija „PASTAIGA – 2”, kuras maršruts būs - Latvijas Mākslas akadēmija (pulcēšanās Latvijas Mākslas akadēmijas pagalmā) – Kultūras ministrija – Esplanāde – Ministru kabinets.

Gājienā dosies Latvijas Mākslas akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāvji un studenti.

Asociācija uzsvēra, ka samazinājums kultūras un mākslas augstākajā izglītībā faktiski nozīmē, ka šogad studijas par budžeta līdzekļiem sāks par 60% jeb 149 studējošiem mazāk nekā iepriekšējos gados.

Protesta gājiens notiks 28.februārī no plkst.9.30 līdz 12. Tā pieteikta kā mākslas akcija „PASTAIGA – 2”, kuras maršruts būs Latvijas Mākslas akadēmija (pulcēšanās Latvijas Mākslas akadēmijas pagalmā) – Kultūras ministrija – Esplanāde – Ministru kabinets.

Svarīgākais