"SEB banka" turpinās izsniegt valsts galvotus studiju un studējošo kredītus

"SEB banka" arī šogad izsniegs valsts galvotus studiju un studējošo kredītus. "SEB banka" bija vienīgā pretendente šajā izsolē, aģentūru BNS informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

"SEB bankai" 2011.gadā dotas tiesības studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu izsniegt par kopējo summu 28,1 miljons eiro jeb 19,7 miljoni latu ar sešu mēnešu EURIBOR likmi 1,42%.

Savukārt studējošo kredītus banka var izsniegt par kopējo summu 12,77 miljoni eiro jeb 8,97 miljoni latu ar sešu mēnešu EURIBOR likmi 1,42%.

Izsoles noteikumi tika apstiprināti Finanšu ministrijā. Izsoles komisijā darbojās Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valsts kases pārstāvji. Tajā varēja piedalīties jebkura Latvijā reģistrēta kredītiestāde un ārvalstu bankas nodaļa, kas var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijā.

Arī pērn tiesības izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts galvojumu saņēma "SEB banka".

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.