Apvieno skolas, izveidojot Siguldas pilsētas vidusskolu

Siguldas novada domes deputāti apstiprinājuši Siguldas 3.pamatskolas un Siguldas 2.vidusskolas apvienošanu, izveidojot jaunu mācību iestādi – Siguldas pilsētas vidusskolu, aģentūru BNS informēja Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko.

Siguldas novada domes deputāti skolu apvienošanu izskaidro ar skolas telpu optimizēšanu, jo Siguldas novadā sarūk skolēnu skaits, 2. vidusskolā skolēni mācās apvienotās klasēs un jau vairākus gadus nav izdevies izveidot 1. klasi, tādēļ skolas telpas nav pilnīgi noslogotas. Savukārt 3.pamatskolas skolēniem telpu būtiski trūkst - viņi mācās caurstaigājamās klasēs, turklāt 3.pamatskolā ir tikai sešas klases.

Bērnu un jauniešu iniciatīvu centram (BJIC) bija nepieciešama telpu optimizēšana, jo iepriekš centrs darbojās vairākās savstarpēji izkliedētās, īrētās telpās. Izvietojot BJIC piemērotās pašvaldības telpās, tiks ietaupīti līdzekļi par telpu īri un komunālajiem maksājumiem.

Arī jauniešu centram "Mērķis" bija nepieciešamas plašākas telpas.

Siguldas pilsētas vidusskolas sākumskolas skolēni tiks izvietoti Siguldas Valsts ģimnāzijas korpusā, un skolēnu ērtībām turpat tiks izbūvēts neliels sporta laukums un sakārtotas mācību telpas.

Skolēniem būs pieejama arī ģimnāzijas sporta zāle, aktu zāle, kā arī atbilstoši izremontētā deju kolektīva „Vizbulīte” mēģinājumu telpa.

Kondratenko norādīja, ka arī turpmāk visi skolēni saglabās savas klases audzinātājas un visi pedagogi varēs turpināt darbu Siguldas pilsētas vidusskolā, kā arī skolēniem būtisks ieguvums ir iespēja iegūt pamata un vidējo izglītību, nemainot izglītības iestādes.

"Skolu reorganizācijas plāns tika balstīts uz demokrātiskām diskusijām. Tas netika plānots un pieņemts domē vienpersoniski. Mēs gājām grūtāko ceļu – aicinājām uz sarunām pedagogus, bērnu vecākus un skolēnus, prezentējām viņiem izglītības sistēmas problēmu apmēru, piedāvājām iespējamos risinājumus un kopā tika meklēts, kāds varētu būt optimālais variants, lai celtu izglītības infrastruktūras kvalitāti un optimizētu finanšu ieguldījumus," teica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jaunās vidusskolas skolēniem liels ieguvums būs par Eiropas fondu līdzekļiem izremontētais dabaszinību kabinets un datorklases.

Siguldas pilsētas vidusskola no 2011. gada septembra īstenos visas izglītības programmas, kas realizētas abās reorganizētajās skolās.

Vidusskola atradīsies Kronvalda ielā 7.