Ribickis iecelts RTU rektora amatā

Profesors Leonīds Ribickis otrdien ar valdības lēmumu iecelts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora amatā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iepriekš norādīja, ka 1.februārī beidzas pilnvaru termiņš RTU rektoram Ivaram Knētam, taču viņš vairs nevarēja kandidēt vēlēšanās, jo šajā amatā ir nostrādājis divus termiņus pēc kārtas.

Augstskolas akadēmiskā sapulce 28.decembrī rīkoja vēlēšanas un par jauno rektoru ievēlēja līdzšinējo RTU zinātņu prorektoru Leonīdu Ribicki.

Par Ribicki balsoja 147 cilvēki, savukārt par otru kandidātu - RTU mācību prorektoru Uldi Sukovski - 45 cilvēki.

Ribickis ir RTU zinātņu prorektors kopš 2000.gada, laikā no 2000.gada augusta līdz 2003.gada februārim viņš bijis "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs.

Kopš 2001.gada viņš ir Industriālās elektronikas un elektrotehnoloģiju katedras vadītājs, laikā no 1996. līdz 2000.gadam viņš vadījis "Latvijas Tehnoloģisko parku", bet kopš 2000.gada ir tā padomes priekšsēdētājs. Kopš 1999.gada viņš ir arī Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta direktors. Agrāk - no 1992. līdz 1999.gadam - viņš ir bijis Latvijas-Vācijas kopuzņēmuma uzņēmējdarbības vadības un konsultāciju firmas "AB&RTU" direktors.

Ribickis bijis viesprofesors Viskonsinas-Madisonas universitātē ASV, stažējies Maskavas Enerģētikas institūtā, kā arī bijis viespētnieks Budapeštas Tehniskajā universitātē.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais