Viena stipendija – 11 pretendenti

Sīvo konkurenci, 10,75 studenti uz vienu vietu, izturēja trīs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes studenti – Karīna Mahļina, Georgijs Moisejevs, Liene Smane un viens RSU Farmācijas fakultātes students – Andrejs Šitovs konkursā par Veselības centra 4 izcilības stipendijām.

Katrs stipendiāts, sākot ar janvāri, desmit mēnešus jeb vienu akadēmisko studiju gadu, saņems 70 latu mēnesī.

Kad studentiem taujāja, kā viņi izlietos saņemto stipendiju, viena no biežākajām atbildēm skanēja: "Noteikti nopirksim grāmatas, tagad tās dārgas." Starp citām atbildēm par stipendijas izlietojumu bija arī zinātniskās konferences apmeklēšana un vienkārši dažādi dzīvošanas izdevumi.

Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds izteica cerību, ka stipendiāti paliks Latvijā, atradīs savu nišu profesijā un saņems cienīgu atalgojumu. Jautāts, kā un kāpēc lēmums par mecenātismu izdarīts, viņš atbildēja: "Šis nav pirmais gadījums, kad mēs atbalstām kādu. Iepriekš esam atbalstījuši citas universitātes studentu sporta komandas un veselības aprūpes pasākumus. Lēmums atbalstīt Rīgas Stradiņa universitātes studentus ir bijis pašsaprotams, jo pats esmu absolvējis Rīgas Stradiņa universitāti, tolaik Rīgas Medicīnas institūtu." M. Rēvalds arī atzīmēja, ka, cerams, viņa piemēram sekos citi mecenāti, kuri atbalstīs izglītību, un veidosies lavīnas efekts.

Svarīgākais